Επτά συλλήψεις σε επεισόδια στην Επανομή (video)



Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά από διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν περίπου 200 κάτοικοι της Επανομής για κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε στο γήπεδο της περιοχής.
Πριν ξεκινήσει ο αγώνας που ήταν πγογραμματισμένος να διεξαχθεί στο γήπεδο της Αναγέννησης, ο διαιτητής ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα για την είσοδο των κατοίκων στο γήπεδο με αποτέλεσμα η ΕΛΑΣ να προχωρήσει σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ματαίωση αγώνα με τον αθλητικό νόμο καθώς ο διαιτητής συμπλήρωσε το σχετικό φύλλο αγώνα.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η κεραία αδειοδοτήθηκε κατ' εξαίρεση, ενώ δίπλα στο γήπεδο βρίσκονται τα σπίτια του χωριού. «Ο  ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την καταστολή της ειρηνικής διαμαρτυρίας που μοναδικό στόχο είχε την υπεράσπιση της υγείας των κατοίκων από την  ακτινοβολία της κεραίας μεγάλης ισχύος που εγκαταστάθηκε στο γήπεδο της περιοχής. Αποδοκιμάζει ακόμη την σκανδαλώδη «κατ`εξαίρεση» αδειοδότηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας  εντός γηπέδου δίπλα σε κατοικημένη περιοχή. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των κατοίκων στο περιβάλλον και την υγεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια